Hayatımın Anlamı Simirnamm

Hayatımın Anlamı Simirnamm
Aşkımmmm

29 Aralık 2009 Salı

Glazürlü Kurabiyelerim




Canım Torunum ve Neşeli Kurabiyelerim..:))

Malzemeler:

1 yumurta
200g yumuşak tereyağı
200g pudra şekeri (elenmiş)
400g un
1 çay kaşığı zencefil

Yapılışı:

tereyağı ile pudra şekeri mikserle çırpılır.Krema kıvamına getirilir.Yumurta ,un zencefil eklenip elle yoğrulmaya devam edilir.Bisküvi hamuru kıvamında sert bir hamur olacak.Şekilli kurabiye kalıplarıyla kesilip ,yalı kağıt serilmiş tepsiye yerleşririlir.Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında pişirilir.üzerlerine Dr.Oetker Süsleme Glazürü sürülür.Afiyet Olsun...

Boşnak Böreği



Hamur için :

2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı dolusu tuz
aldığı kadar un

iç Malzeme:

isteğe göre kıymalı,patatesli,kabaklı,peynirli,pırasalı olabilir.
Ben patatesli yaptım:

2 ortaboy soğanı az yağda hafif soteledim.Tavla zarı küçüklüğünde doğradığım patatesleri ekledim.Pul biber,karabiber ,tuz iyice pişirdim.

Yapılışı:

Hamur malzemeleri çok iyi yoğurulur.Mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.Pasta tabağı kadar açılıp sıvı yağ sürülür.Bütün bezeler açılıp aynı işlem yapıldıktan sonra ilk yaptığımız beze alınır ve elimizle çeke çeke açılır.Tepsiye yerleştirilir.(kol bögreği şeklinde de yapılabilir)3 katta bir iç malzemesi konur.En üst hamur açılıp tepsiye kapatılınca istediğiniz şekilde kesilip üstüne sıvı yağ sürüp 200 derece ısıtılmıış fırında 45-50 dak. pişirilir

Çikolatalı Cheescake(ufuk mutfakta arkadaşımın tarifi aynı şekilde kopyalanmıştır)



Ufuk Mutfakta Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.Çok lezzetli bir cheescake oldu.

Malzemeler;
*1 paket kepekli bisküvi,
*1/2 paket üzümlü bisküvi,
*60 gr eritilmiş tereyağı,
*1 çay kaşığı tarçın,
*400 gr labne peynir,
*200 gr krema,
*2,5 kahve fincanı toz şeker,
*2 adet orta boy yumurta,
*3 yemek silme yemek kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*100 gr bitter çikolata.
Hazırlanışı;
1. Öncelikle, bisküvileri rondoda un haline gtirip, erimiş tereyağı ve tarçın ile iyice karıştırın.
2. 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını yağlı kağıt ile kaplayın ve bisküvi karışımını kabın dibine dökerek kaşıkla iyice bastırarak yayın ve dolaba kaldırın.
3. Oda sıcaklığındaki labne peynirleri ve kremayı mikserle 3-4 dakika çırpın.
4. Şeker ilave ederek çırpmaya devam edin, yumurtaları tek tek ekleyerek çk fazla olmamak şartı ile çırpın.
5. vanilya ve unu da ilave ederek, iyice karışmalarını sağlayın.
6. Bu arada çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve bir kenarda ılınması için bekletin.
7. Karışımın yarısını, dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün. Diğer yarısına erimiş çikolatayı karıştırarak spatula ile iyice karıştırın ve diğer yarısının üstüne dökün.
8. Bir bıçak yardımı ile alttan üste doğru karıştırarak ebruli bir desen verip, çikolatalı kısım ile sade kısma desen verin. Ama çok fazla karıştırmayın çünkü şekiller karmakarışık olur.
9. Bu şekilde hazırladığınız cheesecakeinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
10. Fırının uygun bir köşesine ısıya dayanıklı bir kapta bir miktar su yerleştirirseniz ve kapattıktan sonra fırın soğuyuncaya kadar cheesecakei içinden çıkarmazsanız cheesecakein çatlamasını önleyebilirsiniz.
11. iyice soğuduktan sonra fırından çıkardığınız cheesecakeni bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

İncirli,Cevizli,Üzümlü Kıyır Kurabiyem


Malzemeler:

1 yumurta
125 g oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
8 tane minik doğranmış incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un( ben sinangil unlarını tercih ediyorum)

Yapılışı:

Margarin,şeker,1 yumurta,sıvı yağ eklenip çırpılır.Sonra un ve kabartma tozu eklenir,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Üzüm,incir ve ceviz(fındık,kuru kayısı yaban mersini de konabilir) eklenir.Hempi birlikte yoğurulur,şekilsiz olarak yağlanmış tepsiye dizilir ve 180 derecede 25-30 dak. pişirilir.Afiyet Olsun

Bayram İçin yaptığım turff'larım

Dulce de Leche(tarifi 40 FırınEkmek sitesinden alınmıştır)


Malzemeler:

5 bardak süt, 1 litre

1 paket krema (heavy cream), (200 ml)

1 bardak şeker

½ tatlı kaşığı karbonat, 1 kaşık suda eritilmiş



1 orta boy kavanoz





Yapılışı:



Sütü, kremayı ve şekeri kalın altlı büyükçe çelik bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Şekerin iyice erimesi için tel çırpıcı ile karıştırın.



Tencereyi nihale üstüne alıp eritilmiş karbonatı ilave edip çırpıcı ile hızla karıştırın. Bu esnada süt kabarıp köpüklenecektir. Çırprıcı ile 1-2 dakika karıştırdıktan sonra normale döner.



Tencereyi tekrar ocağa alıp en kısık ateş üzerinde 1-1,5 saat daha kaynamaya bırakın. Aralarda hafifçe karıştırıp kontrol edin. Yarım saat içinde süt karışımının rengi turuncuya doğru dönmeye başlayacaktır. Bundan sonra da yavaş yavaş tatlı bir karamel rengine dönüşüm başlar.



Bu süre sonunda karışımı tel çırpıcı ile hızlıca karıştırın. Ocaktan indirip ılımaya bırakın.



Ilıyınca telle 2-3 dakika çırpıp cam kavanoza alıp ağzını kapatın. Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Karadeniz Kurabiyesi


Bu tarif Banu arkadaşımdan alınmıştır.http://www.kibeleninmutfagi.blogspot

250g yumuşak margarin
5 yumurta (2 sarısı ayrılacak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı krema
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz yada fındık
1 su bardağı kuru üzüm
2 çorba kağışı limon suyunda erimiş 1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un

Yapılışı:

Yogurma kabına margarin,şeker,sıvı yağ,2 yumurta akı ve 3 bütün yumurta eklenir.İyice karıştırılır.Krema,fındık,üzüm ,limon suyunda eritilmiş karbonat eklenip unu koyulur ve iyice yoğurulur.10 dak. dinlendirilir. 7 parçaya ayrılıp rulo yapılır verev kesilip üzerine yumurta sarısı sürülüp 185derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Not: Yarım ölçü yaparsanız iyi olur çok oluyor

Light Kek



1yumurta
7adet splenda(tatlandırıcı eczanede satılıyor küçük poşetler halinde)
2çay bardağı tam buğday unu
2 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu

Yapılışı:

Bütün malzeme mikserde çırpınız.6 nescafe fincanı hafif yağlayınız ,yarısına gelecek şekildi kek hamurundan koyunuz,tencereye diziniz, fincanların yarısına gelecek şekilde tencereye su koy su kaynayana kadar ağzı açık pişir kaynayınca tencere kapagına kağıt havlu koyunuz ağzını kapayınız. 20 dakika kısık ateşte pişiriniz...afiyet olsun gerçekten nefis oluyor içine elmada konabilir:))

Kolay Dereotlu Puğaça


125g margarin(yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
2 tam yumurta
Tuz,Maydanoz,dereotu ,peynir
1 paket kabartma tozu
aldığınca un

Yapılışı:

125g margarin,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı yoğurt 2 yumurta mikserle iyice çırp.1 tatlı kaşığı sirke ,tuz,dereotu,kabartma tozu ,un ekleyip iyice yogurunuz.
15 dak . dinlendiriniz.Diğer tarafta peynir ile maydanozu ve 1 yumurta akınını (sarısını üzerine sürücez)karıştırıp içini hazırlayınız.Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp istediğiniz şekilde ortasına iç malzemeden koyup güzelce kapatınız. Üzerine yumurta sarısı sürünüz.180 decere ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.

Kalbura Basma (Rahmetli Canım Anneanneciğimin)


2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat,
1/2 limon suyu
1 çay bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi(arzuya bağlı)
Aldığı kadar un

Şerbeti: 4 su bardağı şeker, 4 buçuk su bardağı su,yarım limon suyu

Yapılışı:

Yoğurmna kabına 2 su bardağı sıvı yağ,1 bardak suyun içine yarım limon suyu konur.1 çay kaşığı karbonat eklenir karıştırılır. 1 limon rendesi ve 1 çay bardağı şeker ve aldığı kadar un eklenip hamur haline getirilir.Arzu ederseniz içine ceviz koyabilirsiniz.180 derecede 30-35 dakika pişirilir soğuk şerbet dökülür.

Bayram Baklavası




1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 çimdik tuz :))
aldığı kadar elenmiş un

Şerbeti: 4 bardak şeker ve 3,5 bardak su, 2 dilim limon

Yapılışı:

Bütün malzeme karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur elde edilir.10 dak. dinlendirilir.Hamur 3 e bölünür,15 ar bezeye ayrılır.toplam 45 bezemiz olur.çay bardağı büyüklüğünde açılır ,aralarına mısır nişastası serpilir.15 beze üst üste konularak yavaş yavaş tepsiniz büyüklüğünde açılır.aynı işlem diğer 15 li bezelerimiz içinde yapılır.3 yufka elde etmiş oluruz.bu yufkalarımızın arasına arzuya göre antep fıstığı yada ceviz koyabiliriz.İstediğiniz şekilde kesip 200 g tereyağ eritip üzerine dökünüz.180 derecede ısıtılmış fırında35-40 dakika pişiriniz.Fırından çıkarıp 5 dak. havalandırdıktan sonra sıcağa yakın şurubu dökünüz.Afiyet olsunn..

Makaron


100g pudra şekeri
50g Badem,antep fıstığı vs.
3 yemek kaşığı kakao
5 yekek kaşığı toz şeker
2 yumurta akı
Yapılışı:
Pudra şekerini,badem ununu,kakaoyu robotta 2-3 kere havalandırarak un haline getirin.sonra eleyin.Diğer tarafta yumurta aklarını 5 çorba kaşığı toz şeker ile krema haline getirin.robotta çektiğimiz kuru malzemeyi ,yumurta akını 2 defa da çok karıştırmadan ekleyin.Yağlı Kağıt yayılmış tepsiye 1 lira büyüklüğünde forma ile (yada şiringa)sıkınız.Tepsiyi birkaç defa zemine vurunuz.en az 1 saat en çok 3 saat arası kurutunuz.(1 saat bana yetiyor).175 deredece ısıtılmış fırında 12 dak. pişiriniz.Çıktıktan sonra arasına fındık ezmesi,şokella sürebilirsiniz.Afiyet Olsun

Şeker Hamurlu Pasta


Kendi doğum günüm için yaptığım basit yapılışlı ama lezzetli pastam..
Malzemeler:

6 Yumurta
5 Fincan Şeker
5 Fincan Un
3 Çorba Kaşiğı kakao
2 Çorba Kaşığı Yumuşak tereyağ
1 Kabartma tozu
1/2 çay bardağı süt
2 Paket Dr.Oetker Kakaolu Creme Ole
3 Su bardağı Süt
Yapılışı:

Yumurtalar krem haline gelene kadar şeker ile çırpılır.Yumuşak tereyağ,süt,kakao,kabartma tozu ve un ilave edilir.Yağlanmış kalıba karışım dökülür.175 derecede 40-45 dak. pişirilir.
Fırından çıkınca 2-3 'e bölünür,meyve suyu yada nescafe li su ile ıslatılır ,3 bardak süt ile çırpılmış 2 paket creme ole 'nin yarısı sürülür,üzerine ben şamfıstığı koydum arzuya göre meyve de koyulabilir.2.kat kek kapatılır,tekrar kalan crema ole de üzerine sürülür.Pastanın ölçüsü kadar şeker hamuru hazırlanır üzerine kaplanır.Afiyet olsun...