21 Mayıs 2010 Cuma
500 gr soyulmuş İç Bakla ( 1 kg alıp kabuklarından ayıklanınca yaklaşık 500 gr kalıyor.
1 ortaboy Soğan+2-3 adet taze soğan
Yarım demet Dereotu
1 kahve fincanı Zeytinyağı
2 tatlı kaşığı Tozşeker
1 çorba kaşığı
Un,Tuz
Soğanları yemeklik doğrayıp yıkanmış baklaları üzerine yerleştirin.Tuz, şeker ve sıvıyağı ekleyin. Unu az suyla karıştırıp baklaların üzerine gezdirin ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra dereotunu kıyıp baklalara ekleyin ve kapağını kapatın. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.Afiyet Olsunnnnn:)
Bezelyeli,Havuçlu Enginar:)
500 gr bezelye
5-6 adet enginar
1 adet soğan
1-2 adet havuç
1 kahve kaşığı şeker
yarım demet maydonoz,dereotu,tuz
1 adet limon
yarım su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Enginarların kabukları soyulup çanak haline getirilir ve tuzlu, limonlu,unla suya bırakılır.
İnce doğranmış soğan yağda kavrulur.bezelye ve küp doğranmış havuçlar eklenip sotelenir.Enginar canakları çukur yeri tencereye değecek şekilde yerleştirilir.1tatlı kaş.un yarım limon suyu 2-3 çorba kaş yağ çırpılıp enginarların üzerine dökülür kısık ateşte pişirilir.Soguduktan sonra enginarlar servis tabağına alınıp bezelye ve havuçla doldurulur.Üzerine bol dereotu serpilip Afiyetleeeee yenir:)))
13 Mayıs 2010 Perşembe
Çiğ Köfte
2 veya 3 su bardağı ince bulgur (köftelik)
3 tane orta boy kuru soğan
Biber salçası (tatlı veya acı)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kimyon pul biber karabiber (çiğ köfte baharat karışımı da olur)
Biraz sıvı yağ
nar
Maydonoz ve taze soğan
Yapılışı:Bulguru kaynar su ile ıslatıp biraz