500 gr bezelye
5-6 adet enginar
1 adet soğan
1-2 adet havuç
1 kahve kaşığı şeker
yarım demet maydonoz,dereotu,tuz
1 adet limon
yarım su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Enginarların kabukları soyulup çanak haline getirilir ve tuzlu, limonlu,unla suya bırakılır.
İnce doğranmış soğan yağda kavrulur.bezelye ve küp doğranmış havuçlar eklenip sotelenir.Enginar canakları çukur yeri tencereye değecek şekilde yerleştirilir.1tatlı kaş.un yarım limon suyu 2-3 çorba kaş yağ çırpılıp enginarların üzerine dökülür kısık ateşte pişirilir.Soguduktan sonra enginarlar servis tabağına alınıp bezelye ve havuçla doldurulur.Üzerine bol dereotu serpilip Afiyetleeeee yenir:)))
nefis olmuş,seng,narı çok severim bende pazar günü misafirlerime ikram etmek için aldım dün
YanıtlaSil