Hayatımın Anlamı Simirnamm

Hayatımın Anlamı Simirnamm
Aşkımmmm

21 Mayıs 2010 Cuma

Bezelyeli,Havuçlu Enginar:)

Malzemeler:

500 gr bezelye

5-6 adet enginar

1 adet soğan

1-2 adet havuç

1 kahve kaşığı şeker

yarım demet maydonoz,dereotu,tuz

1 adet limon

yarım su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Enginarların kabukları soyulup çanak haline getirilir ve tuzlu, limonlu,unla suya bırakılır.

İnce doğranmış soğan yağda kavrulur.bezelye ve küp doğranmış havuçlar eklenip sotelenir.Enginar canakları çukur yeri tencereye değecek şekilde yerleştirilir.1tatlı kaş.un yarım limon suyu 2-3 çorba kaş yağ çırpılıp enginarların üzerine dökülür kısık ateşte pişirilir.Soguduktan sonra enginarlar servis tabağına alınıp bezelye ve havuçla doldurulur.Üzerine bol dereotu serpilip Afiyetleeeee yenir:)))



1 yorum:

  1. nefis olmuş,seng,narı çok severim bende pazar günü misafirlerime ikram etmek için aldım dün

    YanıtlaSil