Hamur için :
2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı dolusu tuz
aldığı kadar un
iç Malzeme:
isteğe göre kıymalı,patatesli,kabaklı,peynirli,pırasalı olabilir.
Ben patatesli yaptım:
2 ortaboy soğanı az yağda hafif soteledim.Tavla zarı küçüklüğünde doğradığım patatesleri ekledim.Pul biber,karabiber ,tuz iyice pişirdim.
Yapılışı:
Hamur malzemeleri çok iyi yoğurulur.Mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.Pasta tabağı kadar açılıp sıvı yağ sürülür.Bütün bezeler açılıp aynı işlem yapıldıktan sonra ilk yaptığımız beze alınır ve elimizle çeke çeke açılır.Tepsiye yerleştirilir.(kol bögreği şeklinde de yapılabilir)3 katta bir iç malzemesi konur.En üst hamur açılıp tepsiye kapatılınca istediğiniz şekilde kesilip üstüne sıvı yağ sürüp 200 derece ısıtılmıış fırında 45-50 dak. pişirilir
ımmmmm yemede yanında yat:))) tablo gibi:))
YanıtlaSilcanım ya ne kadar genç anneanne olmuşsun,doğar doğmaz mı evlendin ne yaptın öyle yoksa izmirin suyundan mı kızlar hep böyle genç kalıyor,yıllar ugramıyor....yıllar benı cok sevdı sanırım geldıgını unutup,dönüp dönüp bir daha uğruyor bu aralar,torununu,kızlarını çok öptüm,ömrünüz güzel geçsin,sevgiler
YanıtlaSilhttp://cafemis.com
http://cafemis.blogspot.com