Ufuk Mutfakta Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.Çok lezzetli bir cheescake oldu.
Malzemeler;
*1 paket kepekli bisküvi,
*1/2 paket üzümlü bisküvi,
*60 gr eritilmiş tereyağı,
*1 çay kaşığı tarçın,
*400 gr labne peynir,
*200 gr krema,
*2,5 kahve fincanı toz şeker,
*2 adet orta boy yumurta,
*3 yemek silme yemek kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*100 gr bitter çikolata.
Hazırlanışı;
1. Öncelikle, bisküvileri rondoda un haline gtirip, erimiş tereyağı ve tarçın ile iyice karıştırın.
2. 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını yağlı kağıt ile kaplayın ve bisküvi karışımını kabın dibine dökerek kaşıkla iyice bastırarak yayın ve dolaba kaldırın.
3. Oda sıcaklığındaki labne peynirleri ve kremayı mikserle 3-4 dakika çırpın.
4. Şeker ilave ederek çırpmaya devam edin, yumurtaları tek tek ekleyerek çk fazla olmamak şartı ile çırpın.
5. vanilya ve unu da ilave ederek, iyice karışmalarını sağlayın.
6. Bu arada çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve bir kenarda ılınması için bekletin.
7. Karışımın yarısını, dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün. Diğer yarısına erimiş çikolatayı karıştırarak spatula ile iyice karıştırın ve diğer yarısının üstüne dökün.
8. Bir bıçak yardımı ile alttan üste doğru karıştırarak ebruli bir desen verip, çikolatalı kısım ile sade kısma desen verin. Ama çok fazla karıştırmayın çünkü şekiller karmakarışık olur.
9. Bu şekilde hazırladığınız cheesecakeinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
10. Fırının uygun bir köşesine ısıya dayanıklı bir kapta bir miktar su yerleştirirseniz ve kapattıktan sonra fırın soğuyuncaya kadar cheesecakei içinden çıkarmazsanız cheesecakein çatlamasını önleyebilirsiniz.
11. iyice soğuduktan sonra fırından çıkardığınız cheesecakeni bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
çok lezzetli:))))
YanıtlaSil:)))))))
YanıtlaSil