Hayatımın Anlamı Simirnamm

Hayatımın Anlamı Simirnamm
Aşkımmmm

18 Ocak 2010 Pazartesi

Tahinli Cevizli Kuru Baklava


Bu da dün yaptığım bir lezzetttt,Eşim o kadar beğendiki hepsini bitirdi:)
Vereceğim ölçülerle 9 adet çıkıyor...
Malzemeler:
2adet baklavalık yufka (ben PEKMEZCİ marka kullanıyorum)
1 çay bardağı tahan
2 çorba kaş.toz şeker
1 çay bar.ufalanmış ceviz...

2 tane hazır baklava yufkasını üst üste koyuyoruz,isterseniz iki yufkanın arasına biraz tahin sürebilirsiniz yufkaların kaymaması için.
Üsteki yufkanın her yerine tahin sürüyoruz,üzerine çekilmiş ceviz ve toz şeker serpiyoruz.
Yufkaları rulo yapmadan ,katlaya katlaya sarıyoruz.
Daha sonra verevine kesiyoruz ,fırın tepsisine dizip 180 derece kızarana kadar pişiriyoruz...
Pişipte soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.
Ve daha sonra afiyetle yiyoruz ...ağızda dağılan çıtır çıtır bir nefis bir lezzet...
AFİYET OLSUN........

3 yorum:

  1. Ellerine saglik canim arkadasim nefis gorunuyor bende sıklıkla yaparim ev halkinin gozdesidir:)))
    sizlere afiyet bal seker olsun tatlim cok opuyor sevgilerimi birakiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bende çok denemek istiyorum , bir kere yemiştim çok beğendim.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle
    neseersoy

    YanıtlaSil
  3. Özgülüm,Neşecim çok teşekkürler:)Neşecim gerçekten çok nefis bir tat bu güne kadar yiyip beğenmeyen çıkmadı:)Sevgiler

    YanıtlaSil