Malzemeler:
500gr.yaprak
2su bar.pirinç
3adet büyük kuru soğan
1demet dereotu
1demet maydanoz
1demet nane
2-3 dal taze fesleğen (kuru da olabilir)
1 çay bardağı z.yağ
tuz,k.biber,yenibahar
1 limon suyu
Yapılışı:
Tencereye z.yağ konur,çok küçük doğradığımız soğanlar eklenir hafif kavrulur,
pirinç eklenir kavurmaya devam edilir.Baharatlar,tuz ekenip bir iki karıştırılıp ocaktan alınır
ve taze yeşillikler ve limon suyu eklenip demlenmeye bırakılır.
bu arada yapraklar haşlanır ve her bir yaprak bir pasta tabağına yayılıp bir tatlı kaşığı iç malzeme
konup sigara böreği gibi sarılır.
Pişireceğiniz tencerenin dibine br sıra yaprak dizin (bu şekilde dibi tutmaz)üzerine sarmaları dizin
en üste bir tabak kapatıp yarım çay bar. z.yağ gezdirin 2 bardak sıcak su ilave edin(ekşi severseniz birazda limon suyu ekleyebilirsiniz)veeee pşmeye bırakılır 30 dk sonra nefissss sarmalar hazır:)))
Afiyet olsun...
SEDEF HAMIM,SABAH SABAH BU NASIL BIR GORUNTU BÖYLE.INANIN CANIM ÖYLE BIR ISTEDIKI, FIRSAT BULURSAM BUGUN MUTLAKA YAPMAYA CALISACAGIM.
YanıtlaSilEMEGINIZE VEDE ELLERINIZE SAGLIK..
SEVGILER
CEMILE OKŞAR
focaya gelırsem bu sarmalardanda isterim ama :DDDD
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Bloğuma ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkürler.Sevgiler.Mine
YanıtlaSil