Hayatımın Anlamı Simirnamm

Hayatımın Anlamı Simirnamm
Aşkımmmm

22 Mart 2010 Pazartesi

ARNAVUT CİĞERİ


Tüm ziyaretçilerime merhaba,bu aralar bloğumla çok ilgilenemedim:( Simirnamla beraberdim her dakikam onunla geçtiği için tarif ekleyemedim:) Bundan sonra düzenli tariflerimi ekliyeceğim:)Bu haftaki ilk tarifim arnavut ciğeri,evdekilerin çok sevdiği bir yemek:)Nedense benim çok aram yoktur ciğerle ama eşim ve kızım sevdiği için sık sık yapıyorum:)Evet tarifimize geçelim...
Malzemeler:
500 gr.dana ciğeri
1kahve fincanı un
tuz,toz kırmızı biber
kızartmak için sıvıyağ
Garnitür için:
2 adet kırmızı soğan (ince kıyılmış)
2patates
yarım demet maydonoz
kırmızı biber
Yapılışı:
Öncelikle 2 adet patatesi küp küp doğrayıp kızartıyoruz.Ciğeri yıkayıp süzüyoruz.Daha sonra bir kaba alıp un,tuz,toz biber serpip karıştırıyoruz ve fazla ununu silkeliyoruz.patatesleri kızarttığımız kızğın yağda kızartıyoruz.Servis tabağına patatesleri,ciğerleri,maydanozlu,toz biberli soğanlarıda ekleyip servis yapıyoruzzzz:)Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. bu hafta simirnaya yapayım bende... iyi aklıma geldi...

    YanıtlaSil
  2. bizim evdede ciğer sevilmiyor sedacım ama resimde çok leziz görünüyor...ellerine sağlık canım.simirnayı ve seni çok öptüm.(yerim o fıstığı ben.benim küçük kızımın küçüklüğüne çok benziyor 41 kere maşallah...)

    YanıtlaSil
  3. canım bende arası olmayanlardanım :))
    ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. FÜSUN-FURKAN24 Mart 2010 08:14

    ELLERİNE SAĞLIK CANIM ABLACIĞIM..KEŞKE BENİM OĞLUŞUMDA SEVEREK YESE AMA MALESEF ÇOK ZORLANARAK YİYOR CİĞERİ..NE KADAR FAYDALI HALBUKİ..NEFİS GÖRÜNÜYOR BU ARADA....:)

    YanıtlaSil