Malzemeler:
1 paket yulaflı bisküvi
5 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı çekilmiş ceviz iç
500 gr. krem peynir
2 yumurta
250 gr. beyaz çikolata
100 gr. toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 kase frambauz
1 kutu çiğ krema
Sos:
500 gr. dondurulmuş frambuaz
150 gr. pudra şekeri
1 limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta
Alt tabanı hazırlamak için öncelikle bisküvilerinizi iyice ufalayın ve erittiğiniz tereyağını ekleyip karıştırın.Son olarakta yine ufaladığınız cevizlerinizi ekleyip karışımınız kalıbınıza dökün ve üstünü düzleştirin.Buzdolabında soğumaya bırakın.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın.Krem peyniri çırpın ve sonra şekeri ekleyip eriyinceye kadar çırpmaya devam edin.Son olarak yumurtaları, limon kabuğu rendesini ve beyaz çikolatayı ekleyin.
Bu karışımı buzdolabınızdan çıkardığınız kalıbınıza dökün ve aralarına farmbuazlarınızı koyun.Üstünü düzleştirip önceden 170 C de ısıtılmış fırnınızda 1 saat kadar pişirin. Piştikten sonra fırının kapağını aralıyıp soğumaya bırakın.
Sosun yapılışı: ilk önce frambuazları robotto ezdim.Nişastayı biraz suyla karıştırdım ve frambuazların üstüne limon suyu ve elenmiş pudra şekeri ekleyip pişirdim.Piştikten sonra sosu tel süzgeçten geçirip pastamın üzerine döktüm ve kalan frambuazlarla süsledim. Afiyet olsun:)
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilHarika bir goruntu bu! Ne bileyim, baktikca insanin ici ferahliyor:) Ellerinize saglik.
YanıtlaSilEllerine sağlık :-)
YanıtlaSilTeşekkürlerrrr:)))
YanıtlaSil