Malzemeler:
4 yumurta
4 çorba k.su
1 tatlı k.tuz
alabildiği kadar sinangil böreklik un un
İç harcı için:
İç harcı için:
1 kase beyaz peynir
150 gr.kaşar peyniri
1 tutam maydonoz
Ara katlar için:
Ara katlar için:
4 çorba k.tereyağı
1 çay b.sıvıyağ
HAZIRLINIŞI:
Yumurta ,tuz,su ve alabildiği kadar un ile katıca bir hamur yoğurun. Hamuru bezelere ayırıp açabildiğiniz kadar ince açın. Daha sonra kaynayan suda yaklaşık 1 dakika pişirip buzlu suya atalım. Suyunu elimizle sıvıyalım aralarına tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürüp tepsiye yarısını döşeyelim. Arasına lor peyniri, maydanoz ve kaşar peyniri karışımını serpelim. Kalan yufkaları da haşlayıp tepsiyi dizelim. Eğer üzeri muntazam olsun isterseniz son yufkayı tepsi büyüklüğünde açıp haşlamadan kapatalım.Daha sonra fırında alt üst kızartalım.Eğer tepsiniz kalınsa ocak üstünde çevire çevire de pişirebilirsiniz.Afiyet Olsunnnn:))))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder