Hayatımın Anlamı Simirnamm

Hayatımın Anlamı Simirnamm
Aşkımmmm

27 Ocak 2010 Çarşamba

Profiterol:))))))


Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
içinin kreması:
ben Dr.oetkerin dolgu kremasını kullandım
üzerindeki tarife göre hazırlayıp
sos:
Dr.oetkerin çikolata sosu tarife göre pişirip bir pk.
kare çikolata koydum

Yapılışı:
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz o yüzden Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kesinlikle eklemeyin. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde edilmiş olur. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice çırpılması gerekmekte. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk kalacak şekilde dökün.


Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
Soğuduktan sonra,üzerindeki tarife göre hazırlanmış kremayı şırıngayla içlerine sıkın ve çikolata sosunu pişirip ,ocağı kapattıktan sonra içine 1pk.kare çikolata atın iyice karıştırın veee soğuyunca profiterollerin üzerine dökünnnn hıııımmmmm muhteşemmmm:))Afiyet olsun

2 yorum: